Välivuosi

Välivuosi kannattaa käyttää hyödyksi ja parantaa mahdollisuuksia saada opiskelupaikka seuraavalla hakukierroksella.

  • Tutustu avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaan. Nämä opinnot hyväksiluetaan, jos saat myöhemmin opiskelupaikan. Opiskellessasi voit samalla tutkailla, sopiiko suunnittelemasi ala sinulle.
  • Avoimen yliopiston opintoja järjestää Oulussa myös Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto ja Vuolle-opisto. Tarjonnasta voit löytää muutakin mielenkiintoista opiskeltavaa.
  • Oulun aikuislukiossa ja eLukiossa voit parantaa lukion arvosanojasi, kerrata pääsykokeiden kannalta oleellisia kursseja tai vaikka opiskella jotain, mihin lukioaikana ei riittänyt virtaa.
  • Kansanopistot järjestävät vuoden mittaisia (ja lyhyempiäkin) opintolinjoja eri teemojen ympärille. Opinnot oikeuttavat toisen asteen opintotukeen (eli eivät kuluta rajallista korkeakouluopiskelijoiden opintotukea). Monella opintolinjalla on mahdollisuus opiskella yliopiston tai amk:n opintoja avoimen kautta ja joissakin kansanopistoissa voi opiskella myös ammatillisen perustutkinnon. Kansanopistoja on ympäri Suomea. Oululaisille lähimmät ovat Vuolle-opisto ja Limingan taidekoulu. Katso myös, mitä Virpiniemen liikuntaopisto tarjoaa.
  • Kaikenlainen työkokemus on aina kannattavaa paitsi toimeentulon, myös oman elämän suunnittelun näkökulmasta. Kun olet töissä, saat arvokasta käytännön tietoa työelämästä ja sen vaatimuksista ja luot omaa verkostoasi, josta on monenlaista hyötyä elämässä. Työkokemukset voivat myös suunnata opiskelusuunnitelmiasi, kun pääset tutustumaan sisältä päin eri alojen sisältöön. Työkokemusta karttuu myös nuorten työpajajaksoilta ja TE-toimiston tarjoamasta työkokeilusta.
  • Oulussa nuorten palvelut on koottu Byströmin nuorten palveluihin. Jos tarvit mitä tahansa ohjausta, tukea, apua, neuvoa (esim. työpaikan, neuvoja koulutukseen hakemiseen, vinkkejä talousasioiden järjestämiseen tms.), osoitteesi on Hallituskatu 5.
Mainokset